Servicii online

Punem la dispoziția clienților noștri o serie de servicii și soluții informatice în cloud, fără implementarea locală, care pot acoperi o gamă largă de funcționalități și utilizări, inclusiv stocare, calcul, aplicații software, comunicații, gestionarea datelor și multe altele. Printre acestea putem enumera:

 • Stocare în cloud, care permite utilizatorilor să încarce și să stocheze date, fișiere și documente într-un spațiu de stocare online, astfel încât să le poată accesa de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet;
 • Aplicații software în cloud, care furnizează aplicații software (precum suitele de birou, instrumente de design, programe de contabilitate etc.) accesibile online, fără a necesita instalarea pe dispozitivele locale;
 • Calcul în cloud, care oferă resurse de calcul (procesor, memorie, putere de calcul) pentru sarcini de procesare intensive sau pentru rularea aplicațiilor fără a necesita infrastructură fizică;
 • Platforme de dezvoltare în cloud, care furnizează mediul necesar pentru dezvoltarea, testarea și implementarea aplicațiilor software fără a necesita configurarea locală;
 • Servicii de comunicare în cloud, care includ servicii de e-mail, mesagerie, colaborare online și videoconferințe;
 • Găzduire web, care oferă spațiu pentru găzduirea site-urilor web și serviciilor online.
 • Baze de date în cloud, care furnizează servicii de stocare și gestionare a bazelor de date fără a necesita o infrastructură locală;
 • Servicii de securitate în cloud, care include servicii de securitate cibernetică, precum firewall-uri, antivirus și protecție împotriva amenințărilor.
 • Analiză și inteligență în cloud, care oferă instrumente pentru analiza datelor, generarea de rapoarte și dezvoltarea de inteligență artificială sau modele de învățare automată.
 • Automatizare și management, care furnizează servicii pentru automatizarea proceselor și gestionarea infrastructurii IT.

Serviciile online sunt populare pentru flexibilitatea, scalabilitatea și accesibilitatea lor, permițând utilizatorilor să acceseze și să utilizeze resurse și aplicații complexe fără a investi în infrastructură fizică costisitoare sau alocând resurse semnificative pentru administrarea lor.

VPS - Server virtual privat

Serverul virtual, cunoscut și sub denumirea de mașină virtuală (VM), reprezintă un spațiu împărțit în interiorul unui server real, transparent pentru utilizatori datorită funcționalității similare cu a unui server fizic dedicat, care poate fi găzduit în cloud sau într-un alt centru de date în afara locației, folosind hardware și resurse care sunt partajate de mai mulți utilizatori cu niveluri diferite de control.

Prin intermediul serverului virtual facilităm realocarea resurselor și adaptarea la încărcările dinamice, ținând cont de câteva beneficii precum:

 • Eficiență în utilizarea resurselor, deoarece mai mulți utilizatori pot partaja același hardware sub formă de mașini virtuale separate;
 • Scalabilitate, datorată naturii virtuale, fiind mult mai ușoară creșterea sau micșorarea resurselor alocate unei mașini virtuale, în funcție de nevoile momentului;
 • Izolarea și securitatea indică faptul că problemele existente într-o mașină virtuală nu le afectează direct pe celelalte;
 • Testare și dezvoltare rapidă, deoarece pot fi create rapid, replicând medii diferite și configurând scenarii de test;
 • Redundanță și backup efectuate mult mai ușor;
 • Migrație și relocare, mutarea între servere fizice fiind mult mai ușoară și fără întreruperi semnificative ale serviciilor;
 • Economisirea costurilor prin reducerea costurilor de achiziție și administrare a hardware-ului fizic.

Pe scurt, serverele virtuale aduc flexibilitate, eficiență și ușurință în gestionarea infrastructurii IT.

Servicii Online VPS

Avantaje găzduire WEB VPS

Găzduirea web pe un server virtual privat (VPS) este o metodă de a pune la dispoziția clienților noștri un spațiu online pentru un site web sau o aplicație prin intermediul unui mediu virtualizat. În acest scenariu, un server fizic este împărțit în mai multe servere virtuale distincte, fiecare având resurse proprii și funcționând ca un server independent.

Control și resurse dedicate

Fiecare VPS are resursele sale dedicate, inclusiv spațiul de stocare, memoria și puterea de procesare, cu toate că resursele sunt împărțite între diferite VPS-uri pe același server fizic.

Performanță mai bună

Găzduirea pe un VPS poate oferi performanțe mai bune în comparație cu găzduirea partajată, deoarece sunt alocate resurse dedicate.

Scalabilitate

VPS-urile pot fi scalate în sus sau în jos, în funcție de necesități, resursele fiind adaptate la creșterea traficului sau a cerințelor.

Izolare și securitate

Fiecare VPS funcționează izolat de celelalte, ceea ce înseamnă că problemele sau vulnerabilitățile dintr-un VPS nu le afectează direct pe celelalte.

Optimizare costuri

Găzduirea pe un VPS oferă mai mult control și resurse dedicate decât găzduirea partajată, dar costurile sunt mai mici decât pentru un server dedicat.

În concluzie, găzduirea web pe un VPS este o opțiune intermediară între găzduirea partajată și un server dedicat, oferind resurse dedicate și personalizare, fără costurile și complexitatea unui server dedicat. Este o soluție populară pentru site-urile web care necesită un nivel mai mare de control și performanță decât găzduirea partajată.

online VPS

Cu planurile noastre găzduire VPS accesibile, începând de la 19 EUR pe lună, puteți asigura funcționarea serviciilor online fără probleme.

×